31 Mayıs 2009 Pazar

Closed


Aslında, bu işe büyük hevesle başlamıştım. Fakat, blogger olmak göründüğü kadar kolay değilmiş gerçekten. Blogu kapatmamın önemli bir sebebi yok. Fakat ben hevesimi kaybettim, girip bir şeyler yazasım gelmiyor, nedense. Eskiden olduğu gibi, blogları takip etmekle yetineceğim artık. Çok fazla takip edildiğini sanmıyorum ama yine de takip edenler varsa, kendilerine teşekkür ediyorum.

Bunlar, renkdaşlarımın blogları;

http://degajman.blogspot.com/

http://eseseskikiki.blogspot.com/

http://akarbasi.blogspot.com/

http://esesim.blogspot.com/

http://koreoeses.blogspot.com/


http://esesbando.blogspot.com/


http://mutlakgolsansi.blogspot.com/

http://kraldancokkralci.blogspot.com/


Bunlarda takip ettiğim diğer blog siteleri;

http://www.uzunpaslar.com/

http://acetobalsamico.blogspot.com/

http://noatsamisa.blogspot.com/

http://pclionfc.blogspot.com/

http://anadoludanfutbol.blogspot.com/


http://vliegendenederlander.blogspot.com/


http://ultrasmovement.blogspot.com/

http://petitinyeri.blogspot.com/


http://stiff1907.blogspot.com

12 Mayıs 2009 Salı

İstesenizde İstemesenizde Geliyoruz!


Pazar günü oynayacağımız Konyaspor maçının bilet fiyatları belli oldu. Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları şu şekilde.

Eski Yeşil Tribün: 2,00 TL
Kapalı Tribün: 50,00 TL
Konyaspor Kalearkası: 1,00 TL
Maraton Tribün: 2,00 TL
Yeni Yeşil Tribün: 50,00 TL

Bu kadar düşmeye gerek yoktu gerçekten. Konyaspor yönetimini anlamak mümkün değil. Resmen rakip takım taraftarı maça gelmesin der gibi birşey olmuş bu. Kendi taraftarları 1-2 TL'ye maçı izleyecekken biz 50 TL'yi gözden çıkaracağız.

Her Zaman, Her Yerde ...

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yakıyorsak Aşkımızdan!



Antalyaspor maçından önce yapılan antrenmandan bir kare.

3.000 taraftar meşalelerle antrenmanda.

Öyle Bir Aşk Öyle Bir Sevda Ki Bu!



Antalyaspor maçında saatler önce dolan açık tribünden bir kare.

Tatangalar Küme Düştü!


Sakaryaspor, ligin 2.yarısında büyük bir çıkış yaparak kolay pes etmeyeceğini göstermişti. Üst üste aldıkları galibiyetlerle ligde kalma yolunda önemli avantaj elde etmişlerdi. Sakarya halkı küme düşmeyeceklerine inanıyordu. Futbolcular da buna göre oynayarak umutlarını son haftaya kadar taşıdı. Son hafta Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 mağlup etmelerine rağmen, diğer maçlar istedikleri gibi bitmeyince Malatya ve Güngören'in ardından Bank Asya 1.Lig'den düşen 3.takım Sakaryaspor oldu.

Her ne kadar Sakarya taraftarı ile aramız bozuk da olsa bir futbolsever olarak, köklü ve taraftarı olan bir takımın LigB de mücadele edecek olmasına üzülüyorum. Uzun bir aradan sonra Kocaeli-Sakarya derbisi izleyecektik, nasip olmadı.

Geçmiş olsun Tatangalar ...

''Sevdan Bir Ateş ESES''



Fenerbahçe maçından önce yaptığı profesyonellik dışı davranışlarla tüm spor kamuoyunun tepkisini çeken Batuhan Karadeniz, kendisini affetirmesini bildi.

Genç oyuncu defalarca kez teknik kadrodan, yönetimden, futbolculardan ve taraftardan özür dilemişti. Batuhan'ı affetmeyen sadece taraftar olmuştu.

Fakat Antalyaspor maçı karşısında oynadığı futbolla tüm taraftarlardan alkış toplayan Batuhan, sonunda taraftara da kendisini affettirdi.

Maçtan önce çağırılınca; forması defalarca öpmesi, tribünlerin dibine kadar girerek taraftarları selamlaması, golleri attıktan sonra taraftarın yanına koşması ve içine giydiği ''Sevdan bir ateş ESES'' t-shirtü ile taraftarı mest eden Batuhan, maçtan sonra yaptığı konuşma ile de herkesin gönlünü aldı.

Yaşa be çocuk ...

10 Mayıs 2009 Pazar

Eskişehirspor 2-0 Antalyaspor


Perşembe günü çıkan biletler, cuma günü öğle saatlerinde tamamen tükendi. 18.500 kişilik stadda rahat 23.000 kişi vardı dün akşam. Dışarıda da binlerce ESES sevdalısı, bilet bulamadığı için maça giremedi.

300 Antalyasporlu, takımlarını desteklemeye değil bizi tahrik etmeye gelmiş resmen maça. Açtıkları pankartta bunu doğrular nitelikteydi zaten. Fakat biz yine büyüklüğümüzü gösterdik ve takımımızı desteklemeyi tercih ettik. Onları umursayan pek yoktu yani.

Maça gelirsek; öyle ahım şahım futbol oynamadık ama üstünlüğümüzü rakibe kabul ettirdik. Antalyaspor, bir kaç şut atabildi kaleye. Bunlarda son derece etkisizdi. Maçı kesinlikle hakettik. Futbolcular gerçekten inanmışlar galibiyete.

Sinan, İvesa'yı hiç aratmıyor. Helal olsun gerçekten. Sanki yıllardır süper ligte oynuyormuş gibi sakin ve kendinden emin.

El Saka, sakat olduğu için hafta içi idmanlara çıkmadı. Fakat maçta 90 dk forma giydi. Bu yüzden bazen oyundan düştü gereksiz hatalar yaptı. Fakat arkadaşları hatalarını kapattı.

Batuhan, bizleri çok üzmüştü. Fakat dün herkesin gönlünü almayı başardı. 2 tane klas gol atması bir yana formasını her golden sonra yırtına yırtına öpmesi ve içine giydiği ''Sevdan bir ateş ESES'' t-shirtü ile herkesi mutlu etti.

Youla, yine rakip savunmayı çok rahatsız etti. 2.golde de harika bir asist yaptı.

Engin, iyi performans gösterdi diyebilirim. Fakat oyundan alınırken gereksiz hareketler yaptı yine. Çok yetenekli bir oyuncu fakat tavırları yeteneğini de sineye çekiyor.

Sezgin ve Koray her zamanki gibi yine istekliydi. İstikrarlı performanslarını devam ettiriyorlar.

Çok önemli bir maçtan 3 puanla ayrılarak biraz olsun rahatladık. En azından önümüze daha rahat bakıyoruz. 15.sıradan 11.sıraya yükseldik fakat 16. takım ile aramızdaki fark 1 puan. Ligin dibinde kazan kaynıyor adeta. İnşallah bu ateş hattından en karlı çıkan takım biz oluruz. Rakiplerimizin puan kaybetmesi bu haftayı karlı kapatmamıza sebep oldu. Keşke Sivas'ta İBB'yi yenseydi ama olmadı.

Biz bu ligden düşmeyiz.

8 Mayıs 2009 Cuma

TV'de Futbol


8 Mayıs Cuma

21.30 Bayer Leverkusen - Armenia Bielefeld (KANAL 24)

9 Mayıs Cumartesi

16.30 Stuttgart - Woflsburg (KANAL 24)
19.00 Ankaraspor - Beşiktaş (SPORMAX)
19.00 Fenerbahçe - Denizlispor (İZ TV-201)
19.00 Galatasaray - Ankaragücü (DİGİ-202)
19.00 Gençlerbirliği - Hacettepe (JOJO-204)
19.00 Kocaelispor - Trabzonspor (ACTİONMAX-203)
19.00 Sivasspor - İstanbul Belediye (LİG TV)
23.00 Sporting Lisbon - Vitoria Setubal (SPORMAX)
23.00 Valencia - Real Madrid (NTV)

10 Mayıs Pazar

15.30 Altay - Kayseri Erciyes (D SPOR)
15.30 Boluspor - Güngören Belediye (D SPOR)
15.30 Manchester United - Manchester City (SPORMAX)
16.00 Chievo - İnter (NTVSPOR)
18.00 Arsenal - Chelsea (SPORMAX)
18.00 Werder Bremen - Hamburg (KANAL 24)
20.00 Barcelona - Villarreal (NTVSPOR)
21.30 Milan - Juventus (NTV)

22.15 Porto - Nacional Maderia (SPORMAX)

Kaynak: Degajman

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kocaeli'nin Umutları Tükendi


Ligin ilk yarısında çok kötü bir performans göstererek ligin dibine demir atan Kocaelispor, 2.yarıda herkesi şaşırtarak büyük bir çıkış yakalamıştı. Deplasmanda oynanan ve 5-2 sonuçlanan maçla başlayan çıkış, içerde mağlup olunan Beşiktaş karşılaşmasıyla bitmişti.

Futbolcular aylardır paralarını alamamalarına rağmen, büyük bir özveriyle mücadele edip, ligde kalma yolunda taraftarlarını umutlandırmıştı.

Fakat bu sonucu değiştirmedi. Konya deplasmanında alınan 2-0'lık mağlubiyet bütn umutları tüketti.Sanayi gücüyle bütün ülkeye bakan Kocaeli, takımına bakamadı. Koskoca Kocaeli, takımına sahip çıkmadı ne yazık ki.

Kocaelisporlu taraftarlar ile her ne kadar aramız bozuk da olsa taraftarı olan büyük bir şehir takımının alt liglerde mücadele edecek olmasına gönlüm razı olmuyor.

Fakat ben Kocaelispor'un önümüzdeki sezon tekrar üst sıralar için oynayacağını tahmin ediyorum.

Denizlispor 3-2 Eskişehirspor



Son oynadığımız 2 deplasman maçında da 2'şer tane gol attık. Fakat savunma oyuncularının yaptığı büyük hatalar sonucu 2 deplasman maçından da mağlup ayrıldık.

2 hafta önce Ankaragücü deplasmanında öne geçmiştik fakat daha 1 dk geçmeden golü kalemizde görmüştük. Skoru koruyamadığımız gibi mağlubiyet golünü de yemiştik. O karşılaşmayı da 3-2 kaybetmiştik.

Denizli maçında da aynı şeyler yaşandı. Sadece rakip farklıydı. Anderson'la 1-0 öne geçtik, ilk yarıyı böyle kapatırız derken 4 dk sonra Bangoura, saçma sapan bir golle ilk yarının berabere bitmesine sebep oldu.

2. yarının hemen başında yediğimiz golle, 2-1 mağlup duruma düştük. Neyse ki oyunun kontrolünü hemen kaybetmedik. Girdiğimiz pozisyonlardan birisini değerlendirmemiz gerekiyordu artık. Bülent Kocabey 61.Dk'da eşitlik sayısını kaydetti.

Deplasmanda alınan 1 puan bize yeter derken, 83.Dk'da Çağlar Birinci 35 metreden mükemmel bir frikik golüyle Denizli'yi öne geçirdi. Bu golde Sinan'ın hatası büyüktü çünkü barajı 2 kişilik kurmayı tercih etti. Çağlar da haklı olarak kaleye vurmadı denedi ve çok güzel bir gol attı.

Bu golden sonra da skoru çeviremeyince, Denizli'den puansız ayrılmak zorunda kaldık.

İvesa ve Youla yoktu bu maçta. Eğer Youla olsa çok farklı olurdu. Çünkü böyle maçları çok seven bir oyuncu Youla. İlk yarıdaki Denizli maçında harikalar yaratmıştı.

Denizli'den puan alamamız bir yana, rakiplerimiz de maçlarını kazandı. Bizim adımıza çok talihsizce geçen bir hafta oldu. 15. sıraya düştük ve 16. İBB ile puanlarımız aynı.

Haftaya sahamızda Antalya'yı mağlup etmek farz oldu artık.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Bayern Münih 2-1 Monchengladbach


Bundesliga'da bugün oynanan maçta Bayern Münih sahasında, Gladbach'ı 2-1 mağlup etti. Maçta iyi bir performans gösteren temsilcimiz Hamit Altıntop, performansını golle süsleyerek takımına galibiyeti getirdi.

Bayern Münih sıkı takibini sürdürüyor fakat fazla şansları yok diye düşünüyorum. Fikstürleri zor olmasına rağmen Wolfsburg ipi göğüsler.

Middlesbrough 0-2 Manchester United

Middlesbrough artık küme düştü diyebiliriz. Tuncay bugün çok iyi mücadele etti ama takım arkadaşları da aynı özveriyi göstermeyince maç böyle bitti.

Manchester United şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.

Goller 25.Dk'da Ryan Giggs ve 51.Dk'da Park'dan geldi.

Bu Heyecana Yürek Dayanmaz

Bank Asya 1.Lig'de son haftaya girilirken, büyük bir heyecan yaşanıyor. Üst sıralara baktığımızda Diyarbakırspor ve Manisaspor'un hemen hemen süper ligi garantilediklerini görüyoruz. Play offlara kalmak isteyen takımlar arasında ise büyük bir yarış var. Adanaspor ve Orduspor play off iddiasını sürdürüyor. Büyük bir ihtimalle Boluspor, Kasımpaşa, Karşıyaka ve Altay play off oynar.

Alt sıralarda ise Malatyaspor dışında bütün takımların ligde kalma şansı var. Malatyaspor deplasmanda Kartalspor'a 2-0 yenilerek, ligden düştü.

Ligden düştü gözüyle bakılan Sakaryaspor, 2.yarıda büyük bir çıkış yakaladı ve umutlarını son haftaya kadar taşıdılar. Önümüzdeki hafta deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacaklar. Eğer yenilirlerse, ligden düşmeleri kesinleşecek. Kazanmaları taktirde Giresun ya da Güngören'in puan kaybetmelerini bekleyecekler.



Güngören bugün Orduspor'u 3-1 yenerek biraz nefes aldı fakat işleri gerçekten zor.

Giresunspor'da sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Onlarda küme düşme korkusunu çok derinden hissediyorlar.

Ben Malatyaspor'un ardından Güngören ve Giresunspor'un küme düşeceğini düşünüyorum. Çünkü Sakaryasporlular gerçekten ligde kalacaklarına inanmışlar, Kasımpaşa'yı yenip, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecektirler.

1 Mayıs 2009 Cuma

Sonunda Unakıtan'dan Kurtuluyoruz


R.Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Buna göre Kemal Unakıtan, yeni kabinede yok.

Üzerimizde yaratılan ''Unakıtan'ın takımı'' etiketinden kurtuluyoruz. Kendisinin Eskişehirspor'umuza yararından çok zararı dokunmuştur. Duruşuyla, mazisiyle 7'den 70'e herkes tarafından sempati duyulan takımımız, Unakıtan yüzünden sempatisini kaybetmeye başlamıştı.

Aslında hemen hemen bütün takımların arkasında muhakkak bir siyasi destek vardır. Fakat bize de bu tarz bir destek(!) gelmesi, diğer taraftarların tepkisini çekmişti. Bunun sebebi bence Unakıtan'ın yaptığı gereksiz açıklamalardır. Eskişehir'e Ronaldinho'yu getireceğim tarzı açıklamalarıyla, sonunda büyük taraftarın isyan etmesine sebep olmuştu.

Kendisinin Eskişehirspor'a en ufak bir maddi yardımı olmamıştır, olamaz da. Tek katkısı Sergen transferinde aracı olmasıdır. Manevi olarak kulübün arkasında olmaya çalışmıştır. Ama yaptığı gereksiz açıklamalar ve takındığı ilginç tavırlar yüzünden antipati oluşturmuştur.

Biz Eskişehirspor taraftarları olarak hiç bir zaman üzerimizde yaratılan bu etiketten memnun olmadık, Unakıtan'dan asla en ufak bir yardım beklemedik. Umarız bundan sonra Unakıtan ile Eskişehirspor aynı cümlelerde yer almaz.

Hepimiz için hayırlı bir karar oldu bu.

Kabinedeki görevleri devam eden bakanlar:

Cemil Çiçek

Mehmet Aydın
Egemen Bağış
Vecdi Gönül
Beşir Atalay
Recep Aktağ
Binali Yıldırım
Ertuğrul Günay
Veysel Eroğlu
Hayati Yazıcı.

Kabine dışında kalanlar:

Kemal Unakıtan
Mehmet Ali Şahin
Hilmi Güler
Hüseyin Çelik
Murat Başesgioğlu
Sait Yazıcıoğlu
Kürşad Tüzmen
Nazım Ekren

Kabineye giren yeni isimler:

Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç
Ekonomiden Sorumlu Bakan: Ali Babacan
Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu
Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek
Adalet Bakanı: Sadullah Ergin
Çalışma Bakanı: Ömer Dinçer
Milli Eğitim Bakanı: Nimet Çubukçu
Bayındırlık Bakanı: Mustafa Demir
Sanayi Bakanı: Nihat Ergün
Enerji Bakanı: Taner Yıldız

Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz, Selma Aliye Kavaf

''Bilica 4 Milyon Euro''


Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın listesinde bulunan Fabio Bilica için biçtikleri bonservis bedelini açıkladı.

Oyuncunun 2010 yılına kadar sözleşmesi olduğunu belirten Uygun, 4 milyon euroyu veren Bilica'yı alır diyerek transferde açık kapı bıraktı.


Batuhan Kadroda

Fenerbahçe maçından önce, kampı terkedip gece kulübünde sabahladığı için, Rıza Çalımbay tarafından kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz, haftalar sonra formasına kavuşuyor.

Yaptığı büyük hatanın ardından defalarca özür dilemesine karşın, taraftara kendisini bir türlü affettirememişti Batuhan. Youla'nın, Beşiktaş maçında sarı kart görmesi ve cezalı duruma düşmesi yüzünden, Denizlispor karşısında forma giyecek olan oyuncu antrenmanlarda çok hırslıymış.

Hadi Batuhan, affettir kendini. Madem çok pişmansın, yaptığın hatanın farkındasın o zaman sana güvenenleri hiçe sayma.

Tugay Futbolu Bırakıyor


İngiliz basını, Tugay Kerimoğlu'nun sezon sonu futbolu bırakacağını öne sürdü. Blackburn teknik direktörü Sam Allerdyce, Tugay'la yaptığı görüşmede, kendisini gelecek sezon takımda düşünmediğini belirtmişti.

'Marca Efsanesi' Messi


Marca gazetesinin geleneksel olarak düzenlediği Marca efsanesi ödülüne, Messi layık görüldü. Bu ödülü daha önce Raul, Aragones ve Zidane gibi isimler elde etmişti.

El Classico'ya Hazır Mısınız?


Zirve yarışında çok önemli bir mücadeleye sahne olacak, Real Madrid-Barcelona derbisi yarın akşam saat 21:00'da başlayacak.

Santiago Bernabeu stadında oynanacak maça, Real Madrid taraftarları özel olarak hazırlanıyor. 80.000 tane kartonla, büyük bir koreografi gösterisine hazırlanan Madrid taraftarları, derbiden bir hayli umutlu.

Barcelona, eğer yenilmezse %99 şampiyon olacak. Real Madrid eğer kazanma başarısı gösterirse, liderlik yarışı iyice kızışacak. Fakat Real'in eksikleri can sıkıyor. Robben ve Sneijder'in ardından Guti'de sakatlandı. Pepe de cezası sebebiyle maçta forma giyemeyecek. Barcelona'da ise Marquez dışında eksik yok. Onları tek düşündüren konu Messi'nin son maçlardaki formsuzluğu.

''Çocuk taciri Arsenal''

''Arsene Wenger, Fransa ya da başka ülkelerden genç yaştaki oyuncuları Arsenal'e transfer ediyor. Bu tür çocuk tacirliği yapanlara dikkat etmek lazım. Öyle görünüyor ki onun yaptığı eyleme 'kaçırma' kelimesini kullanmak pek de yalan olmaz''.

Bu sözler Bayer Münih kulüp başkanı Karl-Heinz Rummenigge'ye ait. Kendisi Arsenal'in genç oyuncu transfer etme politikasını ağır bir dille eleştirmiş. Hatta Arsene Wenger'e ''çocuk kaçırıcısı'' diyecek kadar da ileriye gitmiş.

Arsene Wenger'de cevap vermekte gecikmemiş. Bayern Münih'in Santa Cruz'u 18 yaşında transfer ettiğini öne süren Wenger, açıklamaları talihsizce bulmuş.

Modeste M'bami


Fransa'da Lyon hegemonyası yıkılmak üzere. Tarihinde 9 şampiyonluğu bulunan Lyon, bu 9 şampiyonluğu da son 9 yılda elde etmişti. Tam 9 yıldır değişmeyen Fransa şampiyonu bu sezon değişecek gibi görünüyor. Zira Lyon, Marsilya ve Bordeaux'un gerisinde kalmış durumda. Büyük bir olasılıkla Marsilya, şampiyon olacak gibi görünüyor.

Marsilya'nın bu başarısında Kamerunlu dinamo Modeste M'bami'nin payı göz ardı edilemez. 26 yaşındaki oyuncu, 1.72 boyunda olmasına rağmen güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Üstün top çalma beceresininin yanı sıra, geriden oyun kurmakta çok başarılı bir oyuncu. Bu özelliği onu diğer ön liberolardan farklı kılıyor. Bu sezon sonu kontratı bitecek futbolcunun Marsilya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kendisine Avrupa'dan bir çok talip var. Fenerbahçe'nin de yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bir zamanlar Galatasaray ile adı anılmış fakat transfer gerçekleşmemişti.

Fenerbahçe eğer Modeste'yi alırsa çok büyük bir iş başarmış olur. Aurelio'nun gitmesiyle birlikte o mevkide büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, Kamerunlu'yu alarak sıkıntıları sona erdirir.

Modeste M'bami

Doğum Tarihi:10.Eyl.1982
Doğu Yeri:Yaoundé
Uyruk:Cameroon
Boy:172 cm.
Kilo:67 Kg.
Mevki:Orta Saha
Forma Numarası: 17

TV'de Futbol


1 Mayıs Cuma
20.00 Hacettepe - Galatasaray (LİG TV)
21.30 Bochum - Hannover (KANAL 24)
2 Mayıs Cumartesi
13.00 Spartak Moskova - Dinamo Moskova (SPORMAX)
14.45 Middlesbrough - Manchester United (SPORMAX)
16.30 Wolfsburg - Hoffenheim (KANAL 24)
17.00 Chelsea - Fulham (SPORMAX)
20.00 Trabzonspor - Kayserispor (LİG TV)
20.00 Valenciennes - Lyon (KANAL A)
20.45 Academica - Sporting Lisbon (SPORMAX)
21.00 Real Madrid - Barcelona (NTV)
22.00 Marseille - Toulouse (KANAL A)
22.45 N. Madeira - Benfica (SPORMAX)
23.00 Villarreal - Sevilla (NTVSPOR)
3 Mayıs Pazar
12.00 K. Sovetov - CSKA Moscow (SPORMAX)
15.00 Gaziantepspor - Sivasspor (LİG TV)
15.30 Liverpool - Newcastle United (SPORMAX)
16.00 Catania - Milan (NTVSPOR)
18.00 Hamburg - Hertha Berlin (KANAL 24)
18.00 PSG - Rennes (KANAL A)
18.00 Sunderland - Everton (SPORMAX)
20.00 Beşiktaş - Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Bordeaux- Sochaux (KANAL A)

Kaynak: Degajman