20 Nisan 2009 Pazartesi

Ankaragücü 3-2 Eskişehirspor


Bu maç öncesinde çok umutluyduk. Ankaraspor maçında alınan galibiyet, bunu gerektiriyordu. Puan ya da puanlarla dönseydik, ligde kalma yolunda çok büyük bir avantaj elde edecektik. Önümüzdeki haftalarda oynayacağımız zor maçları da göz önünde bulundurursak, kazanmak bizim için çok önemliydi.

Maç öncesinde Ankaragücü, 6 puan arkamızdaydı. Kazandıkları taktirde, hem bizimle olan puan farkını azaltacaklardı, hem de diğer rakiplerini potaya sokacaklardı. Hem taraftar hem de futbolcular bunun bilincindeydi. Camia olarak kenetlenmişler ve bunun sonucunda biraz olsun rahatladılar. En azından artık önlerine daha rahat bakıyorlar.

Taraftarlarımız Ankara'da kendilerine ayrılan 1000 kişilik yeri tamami ile doldurdu. Bir çok taraftar yer olmadığı için dışarıda kalırken, bazı taraftarlar maçı Ankaragüçlüler'le birlikte seyretti.

Maç istediğimiz gibi başladı ve oyunu iyi kontrol ettik. Fakat 6.Dk'da defansın büyük hatasından faydalanan Barbaros Barut, Ankaragücü'nü 1-o öne geçirdi. Bu dakikadan sonra, hem Eskişehirspor hem Ankaragücü önemli fırsatlar yakaladı. 42.Dk'da Bülent Kocabey'in güzel pasında topla buluşan El Saka, topu ağlara yolladı. 58.Dk'da Anderson'un şık kafa golüyle iyice rahatladık derken sadece 1 dk sonra Mehmet Yılmaz'ın attığı gol maça eşitlik getirdi. 63.Dk'da İvesa'nın büyük hatasıyla, gol pozisyonuna giren Leonardo İglesias Ankaragücü'nü öne geçirdi. Bu dakikadan sonra bulduğumuz önemli fırsatları değerlendiremedik ve Ankara'dan 3-2 mağlup ayrıldık.

İvesa sezonun en kötü performansını gösterdi. Yediğimiz 3 golde de en ufak bir hamle yapmadı. Tıpkı bizim gibi bütün golleri izlemekle yetindi. Ayrıca defansımız da büyük hatalar yaptı.

Antalyaspor, Denizlispor ve Ankaragücü'nün kazanmasıyla, yeniden küme düşme korkusu yaşamaya başladık. Fakat ben oynadığımız oyundan memnunum. Rakiplerimize oranla daha rahat bir durumdayız.

Hiç yorum yok: