20 Nisan 2009 Pazartesi

Souleymane Youla





29 Kasım 1981 doğumlu olan Gineli futbolcu Souleymane Youla, profesyonel futbola Belçika'nın Lokoren takımında başladı. Lokoren'de 14 maçta 9 gol atan Youla, kısa zamanda önemli takımların ilgisini çekti. Bunun sonucunda da Anderlecht ile sözleşme imzaladı. Anderlecht'de, Lokoren'deki formunu devam ettiremedi ve ertesi sezon Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

Gençlerbirliği döneminde, Youla kendisini Türk futbolseverlere çok beğendirdi. Zaten siyahi olması, onu futbolseverlerin gözünde bir adım öne çıkarıyordu. Ahmed Hassan'la çok iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Gençlerbirliği'nin etkili olduğu yıllarda, takımı sırtlayan oyunculardan birisiydi.

Rıza Çalımbay'ın kadrosunda yaptığı revizyon sayesinde, kendisini Beşiktaş'ta buldu. Burada oyun sistemi sebebiyle, Gençlerbirliği'ndeki performansını sürdüremedi. Çıktığı 12 karşılaşmada yalnızca 2 gol atarak büyük hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş'da yaşadığı hüsrandan sonra Fransa'nın yolunu tutan Youla, burada da başarılı olamadı. Metz ve Lille formaları giyen oyuncu, büyük bir çöküşün içine girdi.

Ve bu sezon Eskişehirspor'un süper lige çıkmasıyla, Türkiye'ye geri döndü.Şuana kadar attığı 11 golle, takımına büyük katkısı olan futbolcu tekrar eski günlerine dönmeyi başardı.

Sempatik tavırları ve insan üstü süratı sebebiyle Eskişehirspor taraftarlarının gönlünü fetheden Youla, büyük ihtimalle Eskişehirspor'la olan kontratını uzatacak.

Hiç yorum yok: