21 Nisan 2009 Salı

Telafisi Olmayan 6 Hafta


Turkcell Süper Lig'de, son 6 haftaya girilirken büyük bir heyecan yaşanıyor. Şampiyonluk yarışı son hızıyla devam ederken, Avrupa kupalarına katılmak ve ligde kalmak için de takımlar büyük bir yarışın içerisine girecek.

Şampiyonluk şansı bulunan takımlar arasında, fikstür bakımından en avantajlı takım Galatasaray. Fenerbahçe karşısında alınan beraberlik her ne kadar, onları yarıştan koparsa da, Sivas'ın ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle tekrar umutlandılar.

Sivasspor, 1 puan farkla liderlik koltuğunda. Fakat hiç de rahat bir fikstürleri yok. Sahalarında oynayacağı maçlardan mutlaka 3 puan çıkarması gereken kırmızı beyazlı ekip, birbirinden zorlu maçlara çıkacak.

Beşiktaş, Sivasspor'un 1 puan arkasında liderlik takibini sürdürüyor. İçerde Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacakları maçlar, durumlarını belirler.

Fenerbahçe'nin ise hiç bir umudu kalmadı diyebiliriz. Artık tek hedefleri Türkiye Kupası.

Bursaspor, UEFA kupasına katılmak için büyük bir çaba sarfediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kaybettiği puanlardan sonra, yavaş yavaş yukarılara tırmanan Bursaspor, Fenerbahçe'nin arkasında yakın takibini sürdürüyor.



Ligin alt tarafına baktığımızda, 8 takımın da rahat olmadığını görüyoruz. Hacettepe, şimdiden Bank Asya 1.Lig'i düşünmeye başladı. Kocaelispor ise oynayacağı 6 maçtan 5'ini kazanıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. İşleri artık mucizeye kaldı.

Ankaragücü, İstanbul BŞB, Konyaspor, Denizlispor,Eskişehirspor,Gençlerbirliği ve Antalyaspor'da küme düşme korkusu yaşayan diğer ekipler.

Ankaragücü'nün fikstürüne baktığımızda, çok zor maçlar olduğunu görüyoruz. Bu zor maçları en az hatayla bitirmeleri gerek. Aksi taktirde Ankara ekibi, 100. yılını Bank Asya 1.Lig'de geçirir.

İstanbul BŞB'nin de fikstürü bir hayli zor. Kaleci Hasagic'in sakatlıklardan bir türlü kurtulaması, en büyük şanssızlıkları. Ben fazla direnebileceklerini zannetmiyorum.

Konyaspor'un ve Denizlispor'un düşeceklerini sanmam.

Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Antalyaspor'da oynadıkları etkili futbolla bu ligde kalır.

Tahminlerime gelirsek; Beşiktaş'ın şampiyon olacağını; Hacettepe, Kocaelispor ve Ankaragücü'nün küme düşeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: