1 Mayıs 2009 Cuma

Modeste M'bami


Fransa'da Lyon hegemonyası yıkılmak üzere. Tarihinde 9 şampiyonluğu bulunan Lyon, bu 9 şampiyonluğu da son 9 yılda elde etmişti. Tam 9 yıldır değişmeyen Fransa şampiyonu bu sezon değişecek gibi görünüyor. Zira Lyon, Marsilya ve Bordeaux'un gerisinde kalmış durumda. Büyük bir olasılıkla Marsilya, şampiyon olacak gibi görünüyor.

Marsilya'nın bu başarısında Kamerunlu dinamo Modeste M'bami'nin payı göz ardı edilemez. 26 yaşındaki oyuncu, 1.72 boyunda olmasına rağmen güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Üstün top çalma beceresininin yanı sıra, geriden oyun kurmakta çok başarılı bir oyuncu. Bu özelliği onu diğer ön liberolardan farklı kılıyor. Bu sezon sonu kontratı bitecek futbolcunun Marsilya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kendisine Avrupa'dan bir çok talip var. Fenerbahçe'nin de yakından ilgilendiğini biliyoruz. Bir zamanlar Galatasaray ile adı anılmış fakat transfer gerçekleşmemişti.

Fenerbahçe eğer Modeste'yi alırsa çok büyük bir iş başarmış olur. Aurelio'nun gitmesiyle birlikte o mevkide büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, Kamerunlu'yu alarak sıkıntıları sona erdirir.

Modeste M'bami

Doğum Tarihi:10.Eyl.1982
Doğu Yeri:Yaoundé
Uyruk:Cameroon
Boy:172 cm.
Kilo:67 Kg.
Mevki:Orta Saha
Forma Numarası: 17

Hiç yorum yok: